tisdag 13 mars 2012

Ostknyten och köttfärsrullar med filodeg

Dags för första receptet från knytisen!

Till detta behöver du filodeg, detta finns i frysdisken, hittills bara hittad på willys. Tina upp den i några timmar innan du ska använda den.


Ostknyten
300g feta ost
300g halloumi
1dl basilika (eller mynta)
2 ägg
2 msk mjölk

För pensling: 1/2 dl olivolja och 50g smält smör.

Vispa ägg och mjölk. Hacka eller riv halloumi, hacka basilikan och smula sönder fetaosten och ha ner det i bunken. Dela filodegsarken i fyra delar och använd en del till ett knyte. Lägg lite av fyllningen i ena hörnet och försök få till det till en triangel eller i mitt fall en mer rektangelform. Haha. Pensla ihop knytet med olivsmöret. Lägg knytena i en ungsform och pensla sedan hela ovansidan på knytena. Gräddas i ugn ca 20min i 200grader.

Köttfärsrullar
Ca 500g köttfärs
1vitlöksklyfta
1 liten majskonserv
1burk krossade tomater
1dl vatten

Olivsmöret

Kryddblandning:
1 1/2 tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar

Hacka vitlöken och bryn i smör tillsammans med köttfärsen. Tillsätt majs och tomatkross. Ha i kryddorna och 1dl vatten och låt puttra. Dela ta dubbla filodegsark och dela i fyra. Använd en del (dubbla ark) och lägg köttfärsen i ena kortsidan. Vik in långsidorna och rulla tills arket är slut, pensla ihop med olivsmöret och lägg i ugnsform. Pensla ovansidan. Grädda i Ca 20min i 200grader.


/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar